Tigla metalica Novatik

Tigla metalica NovatikNOVATIK Matt

Tigla Novatik Matt este prima tigla metalica in panouri mici produsa in Romania si este produsa in concordanta cu Directiva 89/106/CEE privind apropierea actelor cu putere de lege si a actelor administrative ale statelor membre referitoare la materialele de constructii.
Incepand cu luna iulie 2012, tigla metalica Novatik a fost inregistrata de Final Distribution la OSIM.

Otelul din care sunt produse tiglele Novatik este stabil, rezistent si sigur. Otelul cu acoperirea Colofer® - marca inregistrata a VoestAlpine - are grosimea de 0,5mm si acoperire de ZnMg de 120gr/mp. Aliajul ZnMg este foarte stabil in conditii de ceata salina si asigura o protectie sporita la coroziune ( atat pentru suprafata foii cat si pentru marginile de taiere sau gauri).

                                          

Profilul distinct al placilor Novatik asigura o mare stabilitate intregului acoperis, iar tonurile de culoare sunt perfect armonizate.

                                         

Informatii tehnice

Novatik – un acoperis elegant, solid si eficient potrivit pentru cladiri noi sau renovari.

 

Lungime modul 1340 mm
Lungime utila modul 1260 mm
Latime utila modul 370 mm
Numar panouri / mp 2,15 module
Panta acoperis Min 12°
Materie prima Otel 0,5mm
Strat de protectie ZnMg 120 gr/mp
Acoperire Colofer mat rugos – 35 microni
Greutate / mp 5,14 kg / mp

NOVATIK Avangarde

Novatik Avangarde este prima tigla metalica vopsita dupa profilare produsa in Romania, pe una din cele mai moderne linii de vopsire din Europa. Procedeu inovator pe piata din Romania, vopsirea in camp electrostatic ofera protectie superioara la coroziune, deoarece toate muchiile sunt protejate, iar stratul de vopsea este uniform, fara microfisuri sau aglomerari.

Vopseaua folosita este foarte rezistenta la faltuire - unul din cele mai importante avantaje ale tiglei metalice Novatik, pentru ca asigura etanseitate sporita intregului acoperis. Vopseaua folosita la tigla metalica Novatik Avangarde respecta standardele internationale Qualicoat, clasa 2, este ultradurabila, rezistenta la impact, antistatica, impermeabila, rezistenta la ultraviolete si rugina si nu in ultimul rand este eco-friendly.

                                                                       

Dimensiuni modul

  1340 x 370 mm
Lungime utila 1260 mm
Numar panouri pe mp 2,15 module
Panta minima acoperis Minim 12°
Materie prima Otel cu strat de protectie AlZn 185 g/mp
Primer Epoxi - 3 microni
Acoperire Vopsea pulbere aplicata in camp electrostatic, omologata international Qualicoat Class 2, minim 50 microni
Greutate pe mp 4,73 Kg/mp

Sistem pluvial NOVATIK Ronda

Sistemul Novatik Ronda ascunde sub aspectul sau clasic cateva elemente inedite oferind un plus de valoare fata de alte sisteme existente deja pe piata.
Jgheaburile si burlanele Novatik Ronda sunt destinate proprietarilor care cauta un sistem pluvial cu aspect discret, traditional. Forma semicirculara a acestei game, precum si paleta de culori in tonuri naturale, respecta arhitectura oricarei fatade fara a o incarca. Caracteristica principala a sistemului pluvial Novatik Ronda isi arata si in acest caz beneficiile pentru aspectul fatadei care este mai bine protejata de revarsarile de apa, datorita formei particulare a jgheaburilor.
Discretia sistemului Novatik Ronda este asigurata si de imbinarile de jgheab discrete si carligele de jgheab ascunse, care ofera rezistenta fara sacrificiul imaginii de ansamblu. In felul acesta functionalitatea sistemului pluvial nu sacrifica imaginea de ansamblu a cladirii.
                                         

Sistem pluvial NOVAIK Quadra

Sistemul de jgheaburi si burlane rectangulare Novatik Quadra este o alternativa originala si moderna la sistemele pluviale clasice, semirotunde.
 
Realizat din acelasi otel finlandez de calitate, sistemul pluvial Novatik Quadra beneficiaza de acceasi garantie de 20 de ani ca si sistemul Novatik Ronda, la un pret mai eficient. Otelul cu strat de protectie Pural garanteaza mentinerea in timp a culorilor jgheabului, burlanului si a tuturor elementelor sistemului.
 
Dimensiunile sistemului pluvial Novatik Quadra
Jgheaburile Novatik Quadra au deschiderea de 127mm, iar sectiunea burlanului are dimensiunile 80mm x 50mm. Sistemul pluvial Novatik Quadra este realizat din acelasi material ca si Novatik Ronda. Va rugam sa vizualizati paletarul de culori.
                                                                                                  
Sistemul pluvial Novatik Quadra este de asemenea disponibil in dimensiuni mai mari, jgheabul avand deschiderea de 152 mm iar burlanul avand sectiunea de 80x50 mm.
La acest sistem se poate opta si pentru burlan rotund cu diametrul de 87 mm.
                                                                                                    
Daca se opteaza pentru sistemul Novatik Quadra 150 mm cu burlan rotund 87 mm, sunt disponibile toate accesoriile burlanelor Novatik Ronda (coturi, elemente intermediare, elemente intermediare cu cot, bratari de burlan, evacuari etc.